پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، ابتسام محمد و یوان یانگ که حدود ۹ ماه پیش با رای مردم توانستند به مجلس راه یابند در سفری رسمی و در صدر هیئتی به منظور ملاحظه چگونگی رفتار اسراییل و گفتوگو با فلسطینیان به سرزمینهای اشغالی سفر کردند که برغم هماهنگیهای انجام شده رژیم اسراییل از ورود آنان جلوگیری کرد. موضوعی که سبب شد معاون وزیر خارجه انگلیس به مجلس این کشور فراخوانده و نشست ویژهای در این باره برگزار شود.
خانم ابتسام محمد (Abtisam Mohamed)، نماینده یمنی تبار شفیلد مرکزی در این نشست میگوید:" از ورود ما ممانعت شد، زیرا ما نظر سیاسی مشروع داشتیم که کاملا مطابق با قوانین بین المللی است. ما تنها کسانی نیستیم که علیه جنایات سخن میگوییم، ما تنها کسانی نیستیم که تغییر این شرایط را خواستاریم و تنها کسانی نیستیم که میگوییم اقدامات جاری اسرائیل باید تغییر کند. "
خانم یوان یانگ، نماینده چینی تبار حوزه انتخابیه ارلی و وودلی (Earley and Woodley): نیز که همراه ابتسام به سرزمینهای اشغالی رفته بود میگوید" به عنوان فردی که قبلا خبرنگار بودم، اهمیت شنیدن سخنان شاهدان را میدانم و میدانم بسیاری از خبرنگاران فلسطینی، هزینه افشا حقایق را با جانشان پرداختهاند. ما پیش از رفتن به منطقه، از خطر خشونتها آگاه بودیم، اما از خطر بازداشت و اخراج به دست یکی از متحدان بریتانیا اطلاع نداشتیم. "
دیوید لامی، وزیر امور خارجه انگلیس در پی واکنشها، بازداشت و اخراج دو نماینده مجلس این کشور از حزب حاکم کارگر به دست رژیم صهیونیستی را محکوم کرد و این اقدام را "غیرقابل قبول" و "عمیقا نگران کننده" خواند. "
امیلی ثورنبری، رئیس کمیته فراحزبی سیاست خارجی مجلس انگلیس نیز از جمله معترضان به رفتار رژیم اسراییل با دو نماینده مجلس انگلیس است.
او میگوید: ما نباید فراموش کنیم که چرا این زنان جوان به اسرائیل رفتند: آنان میخواستند شاهدان را ببینند و از وضعیت شرق بیت المقدس و کرانه باختری آگاه شوند. آنان قرار بود با نسلهایی از خانوادههای فلسطینی گفتوگو کنند که در اردوگاههای پناهندگان دهه هاست زندگی میکنند در حالی که قرار بود این اردوگاه ها، موقتی باشند و دهها سال است به آنان وعده یک کشور مستقل فلسطینی داده شده است. این نمایندگان قرار بود کارکنان امدادی و سازمانهای خیریه را ببینند که سازمان هایشان با مالیات ۸۰ درصدی روبرویند و فعالیت هاشان، با خطر جانی همراه است. "
خانم اوما کوماران (Uma Kumaran)، نماینده استراتفورد نیز با انتقاد از اقدامات خشونت بار اسراییل میگوید:" اگر این رفتار با نمایندگان مجلس بریتانیا، چگونگی اقدامات اسرائیل را نشان میدهد، میتوان فهمید که آن رژیم با مردم فلسطین چگونه رفتار میکند. "
قشرهای مختلف مردم انگلیس بیش از ۱۷ ماه است با برگزاری تظاهرات گسترده ضمن محکوم کردن اقدام اسراییل در نسل کشی فلسطینیان، از نمایندگان مجلس و دولت میخواهند سفیر اسراییل را اخراج و دست از حمایت از رژیم اسراییل بردارد، اما دولت انگلیس هنوز به این خواست اکثریت مردم و شماری از نمایندگان مجلس پاسخ مثبت نداده است.
آقای پاول ووگ (Paul Waugh)، نماینده راچ دیل در این باره میگوید:" بسیاری در این مجلس، از کشتار دهها هزار زن، مرد و کودک فلسطینی، از ۷ اکتبر تاکنون، به وحشت افتادهاند. اقدام اسرائیل در بستن راه کمکهای انسانی و آواره کردن فلسطینیان، بسیاری از نمایندگان این مجلس را به خشم آورده است. "
جرمی کوربین نماینده مستقل و حامی حقوق فلسطینیان در این نشست پرسشهای اساسی تری را مطرح میکند.
او خطاب به معاون وزیر خارجه انگلیس میگوید: آیا ممکن است بگویید درباره ارسال جنگ افزارهای انگلیسی به اسرائیل، چه اتفاقی میافتد؟ آیا دولت تضمین میدهد که ارسال قطعات هواپیماهای اف ۳۵ را که برای بمباران غزه از آنها استفاده میشود، مردم را در فلسطین میکشد و مدارس و بیمارستانها را ویران میسازد، متوقف شود؟ همچنین ممکن است دولت توضیح دهد که از پایگاه نظامی این کشور در قبرس، برای چه کارهایی استفاده میشود و چرا شمار پروازها از آن پایگاه به اسرائیل، این میزان افزایش یافته است؟ آیا ما داریم از آن جا به اسرائیل اسلحه میرسانیم؟ "
همزمان با تداوم نسل کشی فلسطینیان به دست رژیم اسراییل و با سلاحهای غربی به ویژه آمریکایی، پرسشهای بی پاسخ نمایندگان و تظاهرات مردم ضد رژیم اسراییل و حامیانش همچنان ادامه دارد که تازهترین آن در روز قدس رقم خورد.
از زمان از سرگیری حملات هوایی اسرائیل تاکنون حدود یکهزار و ۳۰۰ فلسطینی دیگر کشته شدەاند و شمار قربانیان در غزه از زمان آغاز جنگ به بیش از ۵۱ هزار نفر رسیده است.
اکنون موضوع فلسطین به نماد همبستگی ملتهای آزادهای مبدل شده است که گستردهتر و رساتر از همیشه رهایی قدس و ازادی کامل سرزمین فلسطینیان را مطالبه میکنند.